Øvrige aktiviteter

Thurøbund Spejdercenters hovedaktivitet er sejlads for at læse mere om dem, se afsnittet “sejladsaktiviteter”. Vi tilbyder dog også andre aktiviteter. Derudover er det sydfynske øhav og Svendborg spækket med spændende oplevelser.

Centerets øvrige aktiviteter

Småbådssejler-mærket

Tag småbådsmærket på Thurø. Vi har alle faciliteterne til at hjælpe jeres spejdere med at få taget mærket, og rigtige mange spejdere vil gerne udfordres og tage det.

At tage mærket kræver lidt arbejde men det kan snildt klares på en uge, og er en rigtig god måde at få spejderne ud at sejle, prøve at svømme med redningsvest og ikke mindst lære lidt brugbart i processen.

Læs mere om mærket her og mærket kan købes hos SpejderSport

Spil pind!

Centret råder over et sæt til at spille pind, og hjælper meget gerne med at sætte en bane op.

Skulle du nu tænke “Hvad hulen er Pind?”, så findes der også råd for det. DPU (Dansk Pind Union) har en hjemmeside og afholder også turneringer i lige præcis dette smukke spil. På deres hjemmeside spilpind.dk kan man finde regler og en grundig gennemgang.

Krabbefiskeri

På centret har vi fiskestænger og spande til at fiske krabber fra broen af. Det er en rigtig hyggelig aktivitet for særligt de mindste spejdere.

Stenmænd

Skulle I føle jer i det kreative humør, så har centret en kasse med al mulig slags pynt, hvor man kan pynte alt muligt. Fx. en fin sten som kan tages med hjem.

UV-perler

Vi har købt en hel kasse med UV-perler, som viser forskellige farver i forhold til solens styrke. Så kan man lave små ringe til tørklædet. Det er en rigtig god måde for de mindre spejdere, at forstå hvordan solen skifter styrke i løbet af dagen. Og for de større spejdere og ledere at huske solcrémen. Særligt når man er på vandet.

Aftenaktiviteter: Smuglerløb og lejrbål

På TSC plejer vi at byde op til en omgang smuglerløb i løbet af ugen. En sjov lille leg hvor spejderne skal smuge gods forbi lederne og de ældre spejdere, for at sælge det inde i landet.

Vi plejer også at prøve at samle alle til en omgang lejrbål. Det er op til jer i samarbejde med den uges medarbejdere at finde ud af hvordan det bliver det bedste bål for jer alle.

Aktiviteter i Thurø omegn

© SvendborgEvent  Foto: VisitSvendborg

Smørmosen

Thurøs feriehotspot! Her er både en fantastisk badestrand, grill, legeplads for alle, gigantisk hoppepude og ikke mindst nok sydfyns absolut sjoveste minigolfbane. Klart et besøg værd.

Priser, åbningstider mv. kan findes på deres hjemmeside her.

©  Foto: Gorillapark

Gorillapark (Svendborg klatrepark)

Er I til at svinge jer som Tarzan og udfordre jer selv i trætoppene? Gorillapark, som ligger lige nordvest for Svendborg, tilbyder en uforglemmelig oplevelse med forhindringsbane, træklatring og zip-line.

Priser, åbningstider og placering kan findes på Gorillaparks hjemmeside her.

© Foto: VisitSvendborg

Sejletur med med M/S Helge

M/S Helge er et stort gammelt veteranskib, som sejler i Svendborgsund. Helge stopper ved Grasten, som ligger ganske tæt ved Thurøbund Spejdercenter. Det kan være en ganske flot oplevelse at sejle med Helge rundt i Svendborgsund.

Priser, tidsplan og rute kan ses på M/S Helges hjemmeside her.

© Foto: Naturama

Naturama

En museumsoplevelse med naturen i fokus. Deres hovedmål er at besøgende bliver “klædt på” til at passe på vores natur, og må da siges ramme lige ned i spejderånden. Klart et besøg værd – særligt for de yngre spejdere.

Priser, åbningstider og placering kan findes på Naturamas hjemmeside her.

Og meget mere…

Dette er blot et udpluk af de ting de muligheder som der er i det Sydfynske.

Man også udnytte de mange færger i det sydfynske og udforske de mindre øer som Skarø eller Ærø, f.eks. som en del af hejk.

Se sejladsaktiviteter

Sejladsaktiviteter inkluderer en oversigt over alle de både som vi har på Thurøbund Spejdercenter

Se dem her