Sejlads

Sejladsaktiviteter

Det meste sejlads på centeret foregår i den lukkede bugt Thurøbund, som er ideel til små joller. Vi har optimistjoller som er beregnet til en person (eller to små). Deter et simpelt fartøj at gå i gang med for begyndere og samtidig udfordrende for de øvede.
Vores Thurøjoller sejles af 2-4 personer. Det er livlige joller med udfordringer for enhver, men er dog stadig simple nok, til at begyndere kan gå i gang efter en kort instruktion.

Meginjollen er en lille udgave af Aalborgjollen. Den er dog bygget i glasfiber. Jollen har mange af Aalborgborgjollens egenskaber og kan på grund af størrelsen sejles af 2-5 personer. Meginjollen er en god begynderbåd.

Svendborgjoller og Aalborgjoller er større joller med plads til 5-8 personer. De kræver noget øvelse at sejle. Der vil typisk være centermedarbejdere ombord når der er behov for det. Desuden bruges disse joller til sejlhejk. Evt. med en centermedarbejder ombord som vejleder.

Robåde og kanoer kan alle gå i gang med, og vil man have udfordret gruppens samarbejdsevner, kan vores ti-årers redningsbåd Travaljen anbefales.

Når der er sommerlejr, er den daglige sejladsaktivitet åben for alle. Man går til bådebroen, når aktiviteten åbner og sejler i det, man har lyst til, når det er ledigt. Der kan være en kort ventetid nogle gange, men i løbet af en uge, når alle at sejle alt det, de har behov for.
I aktivitetsperioderne skal alle spejdere, ledere og gæster bære redningsvest på bådebroen, og der skal være en leder, som kender spejderne tilstede på broen.

Kanohejk kan anbefales fra juniorgrenen (10 – 12 år) og opefter. Hejken, der er en tur rundt om Thurø med overnatningsplads i Thurø by, foregår i vores seks havgående glasfiberkanoer samt motoriseret følgebåd (der er bemandet med en af gruppens ledere).

Sejlhejk er en mulighed for øvede sejlere (mindst en styrmand pr. jolle) i vores Aalborg- eller Svendborgjoller. Der er flere muligheder for ruter til de omliggende øer i det Sydfynske Øhav.