Naturaktiviteter

Spis Naturen

Der er masser muligheder for at spise de ting, vi kan finde og fange i naturen. Fisk, krabber, tang, rejer, brændenælder og skvalderkål findes på og omkring Thurøbund Spejdercenter.

Signalflag
Signalflagene er en del af kommunikationen til søs, og på Thurøbund Spejdercenter er der mulighed for at afprøve det selv.

Aktivitetskasser
Hvis spejderne skal underholdes, kan I hente en aktivitetskasse, som indeholder vejledning til aktiviteten og materialer. Af aktivitetskasser kan vi nævne: Lav-selv souvenir i stenmænd, vennespil ala. sømænd, Stratego ala. thurøbund, Twister og endnu flere.

Gåture

Revet er en sjælden saltvandsfyldt strandeng med masser af sjældne planter og et rigt dyreliv. Heste og køer græsser for at holde Revet som engområde.
Østerskoven er en høj, hovedsageligt bøgeskov, med en rig underskov.
Få hundrede meter vest for centeret ligger Fredsskoven som ligeledes er en meget blandet skov med høje bøgetræer og spændende underskov.

Orienteringsløb
Svendborg Orienteringsklub har en “Find Vej I Danmark” orienteringsbane i Gammel Hestehave, som ligger lige inden dæmingen til Thurø. Her er mulighed for at tage forskellige o-løbsuter. Læs mere på www.findveji.svok.dk.

Spørg centermedarbejderne om mulighederne og ellers er klassikeren krabbefiskeri, som kun kræver to meter snor og en tøjklemme. Denne aktivitet har før beskæftiget små spejdere en hel uge fra morgen til aften.